Топ 5 антиейдж съставки в крем за бръчки

крем за бръчки

Ефективността на даден крем за бръчки зависи от неговия състав и от продължителността на използването му. Няколко са основните стъпки, които трябва да следваме, за да изглежда кожата свежа. Първо тя трябва да се измива добре сутрин и ОСОБЕНО вечер. Второ кожата трябва да бъде правилно хидратирана. Продуктите трябва да бъдат избрани и спрямо типа кожа. Стареенето се случва на мазен, сух, кобиниран или нормален подлежащ терен и това не трябва да се забравя. В своята същност антиейдж продуктите са хидратиращи кремове или серуми, в които има добавено една или няколко активни субстанции.

Ето и кои са 5-те най-ефективни съставки:

1. Ретиноиди – ретиноидите в козметиката са производни на витамин А. Най-често използвани са ретинол (алкохолната форма) и ретиноева киселина. И двете субстанции са с доказана ефективност в борбата с фотостареенето. Като бонус имат себорегулиращ ефект. Използват се вечер.

2. Витамин C или аскорбинова киселина – мощен антиоксидант, който предпазва кожата от свободните радикали, образуващи се от УВ лъчите и градското замърсяване. Обърнете внимание на опаковката на крема, съдържащ витамин С. Продуктът трябва да бъде съхраняван извън контакт със слънчева светлина и въздух преди употребата му. Използва се сутрин в комбинация със слънцезащита.

3. Ниацинамид – мощен антиоксидант, който притежава и противовъзпалителни свойства. Производно е на витамин B3. Такъв крем за бръчки може да се използва самостоятелно или в комбинация с горните две съставки, тъй като успокоява кожата при раздразнение.

4. Хидроксикиселини – тук включвам и алфа, и бета, и най-новите полихидроксикиселини, тъй като ексфоалирането има отношение към фините бръчки. Веднъж в седмицата трябва да се ползва такъв продукт в комбинация със слънцезащита.

5. Пептиди – представляват малки молекули, произведени от микроорганизми. Те стимулират продукцията на собствен колаген.

#OurSkinWithinTips

Използването на всяки една от посочените съставки в крем за бръчки има смисъл, само ако се предпазвате от УВ лъчите.

Leave a Reply